Ţara care se confruntă cu o criză a foamei fără precedent/ Numărul persoanelor lipsite de produse alimentare esenţiale a crescut cu peste 1 milion de la începutul pandemiei

  • Siria se confruntă cu o criză de foame fără precedent, cu peste 9,3 milioane de persoane lipsite de hrană adecvată, relatează The Guardian
  • FoFocarul de coronavirus al ţării, deşi se pare că este controlat deocamdată, ar putea totuşi să accelereze, au declarat vineri agenţiile de ajutor ale ONU.
  • Programul alimentar mondial (PAM) a declarat într-o informare la Geneva că numărul persoanelor lipsite de produse alimentare esenţiale a crescut cu 1,4 milioane în ultimele şase luni.
8472 afișări
Imaginea articolului Ţara care se confruntă cu o criză a foamei fără precedent/ Numărul persoanelor lipsite de produse alimentare esenţiale a crescut cu peste 1 milion de la începutul pandemiei

Sursă foto: Profimedia

Preţurile produselor alimentare au crescut, de asemenea, cu mai mult de 200%, din cauza căderii libere în economia Libanului învecinată şi a măsurilor de combatere a Covid-19 în Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al PAM, Elisabeth Byrs.

După nouă ani de conflicte armate, peste 90% din populaţia Siriei trăieşte sub limita de sărăcie de 2 dolari pe zi, iar nevoile umanitare cresc, a spus Akjemal Magtymova, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în Siria.

Mai puţin de jumătate din spitalele publice din Siria sunt funcţionale, în timp ce jumătate din forţa de muncă medicală a fugit de când a început conflictul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici