Ţara cu 200.000 de cazuri de COVID-19 AVERTIZEAZĂ asupra celui de-al doilea val: „Ameninţarea este reală"

Germania poate preveni un al doilea val de cazuri de infectare cu noul coronavirus în toamnă dacă oamenii rămân vigilenţi, în special în perioada sezonului de concedii estivale, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, adăugând că "ameninţarea este reală", anunţă Reuters.

3399 afișări
Imaginea articolului Ţara cu 200.000 de cazuri de COVID-19 AVERTIZEAZĂ asupra celui de-al doilea val: „Ameninţarea este reală"

Ţara cu 200.000 de cazuri de COVID-19 AVERTIZEAZĂ asupra celui de-al doilea val: „Ameninţarea este reală"

În cadrul unei conferinţe de presă, Jens Spahn îi îndeamnă pe cetăţenii germani să respecte măsurile de prevenţi împotriva noului coronavirus şi să rămână vigilenţi pe timpul călătoriilor în străinătate. De aemenea, oficialul a precizat că este îngrijorat după ce a văzut mai multe imagini cu turiştii germani pe plajalele din Mallorca, ignorând regulile de distanţare socială.
 
"Am înţeles nerăbdarea, dar acolo unde sunt petreceri, riscul de infectare este deosebit de mare. Ameninţarea unui al doilea val este reală", a spus Spahn, care se teme mai ales de o creştere a numărului de cazuri noi în Germania la revenirea turiştilor din vacanţe şi concedii, conform Reuters.
 
"De aceea, trebuie să încercăm, în special acum în sezonul de concedii, să prevenim infecţiile. Nu trebuie să ne aşteptăm în mod automat la un al doilea val în toamnă şi iarnă. Împreună, ca societate, putem preveni acest lucru, aşa cum am mai făcut-o înainte: întrerupând valul şi ţinând pandemia sub control", a precizat Jens Spahn.
 
Potrivit Institutului Robert Koch, Germania a raportat luni un total de 198.963 de cazuri oficiale de infecţii cu noul coronavirus (+159 în 24 de ore) şi 9.064 de decese (+1).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici