Taxă pentru turişti într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume

Autorităţile din Veneţia ar putea impune o taxă de intrare pentru turiştii de o zi, care se va ridica iniţial la 3 euro, începând din luna mai, a declarat primarul oraşului italian, Luigi Brugnaro, potrivit dpa.com.

3691 afișări
Imaginea articolului Taxă pentru turişti într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume

Taxă pentru turişti într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume

În anii ce vor urma, taxa ar putea să crească la 6 euro, respectiv chiar 10 euro în zilele cu trafic intens.

Cei care aleg să se cazeze la hoteluri cu preţ redus (hostel) sunt exceptaţi de la plata acestei taxe. Oaspeţii hotelurilor tradiţionale plătesc deja o taxă locală pe perioada şederii.

"Nu vrem să facem bani. Scopul este de a contribui financiar la administrarea şi curăţenia din oraşul istoric", a declarat, luni, primarul Veneţiei.

Proiectul de aplicare a acestei taxe trebuie să fie aprobat de consiliul local.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici