Tehnologia îi încurcă pe ruşi. Militarii ruşi fură echipamente agricole din Ucraina şi descoperă că au fost dezactivate de la distanţă

  • Trupele ruse din oraşul ocupat Melitopol au furat toate echipamentele de la o reprezentanţă de echipamente agricole şi le-au trimis în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă.
  • Însă, după o călătorie de peste 700 de mile, hoţii nu au putut folosi echipamentele.
56481 afișări
Imaginea articolului Tehnologia îi încurcă pe ruşi. Militarii ruşi fură echipamente agricole din Ucraina şi descoperă că au fost dezactivate de la distanţă

Utilajele fuseseră blocate de la distanţă, relatează CNN.

În ultimele săptămâni, au existat tot mai multe rapoarte despre trupele ruseşti care au furat echipamente agricole, cereale şi chiar materiale de construcţii - dincolo de jefuirea pe scară largă a locuinţelor. Dar sustragerea de echipamente agricole valoroase de la un dealer John Deere din Melitopol vorbeşte despre o operaţiune din ce în ce mai bine organizată, una care foloseşte chiar şi transportul militar rus ca parte a jafului.

CNN a aflat că echipamentele au fost sustrase de la o reprezentanţă Agrotek din Melitopol, care a fost ocupată de forţele ruseşti de la începutul lunii martie. În total, furtul este evaluat la aproape 5 milioane de dolari. Numai combinele de recoltat valorează 300.000 de dolari fiecare.

Procesul a început cu confiscarea a două combine de recoltat, a unui tractor şi a unei semănători. În următoarele câteva săptămâni, toate celelalte au fost ridicate: în total 27 de utilaje agricole. Unul dintre camioanele cu platformă folosite, surprins de camerele de luat vederi, avea un "Z" alb vopsit pe el şi părea a fi un camion militar.

O sursă a declarat că existau grupuri rivale de trupe ruseşti: unele veneau dimineaţa, iar altele seara.

O parte din utilaje au fost duse într-un sat din apropiere, dar o parte din ele au pornit într-o lungă călătorie spre Cecenia, la peste 700 de mile distanţă. Datorită sofisticării utilajelor, care sunt echipate cu GPS, călătoria lor a putut fi urmărită, până în satul Zakhan Yurt din Cecenia.

Echipamentele transportate în Cecenia, printre care se numărau şi combine de recoltat - pot fi, de asemenea, controlate de la distanţă. "Când invadatorii au condus combine furate în Cecenia, şi-au dat seama că nu le puteau nici măcar porni, deoarece combinele erau blocate de la distanţă", a declarat sursa citată.

Echipamentul se află acum la o fermă de lângă Grozny. Dar sursa citată a spus că "se pare că hoţii au găsit consultanţi în Rusia care încearcă să ocolească protecţia". "Chiar dacă vor vinde combinele pentru piese de schimb, vor câştiga ceva bani", a spus contactul.

Alte surse din regiunea Melitopol spun că furturile comise de unităţile militare ruseşti s-au extins la cerealele ţinute în silozuri, într-o regiune care produce sute de mii de tone de recolte pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici