TENSIUNE în Crimeea - Un militar ucrainean şi un paramilitar prorus au fost ucişi. Iaţeniuk: Conflictul cu Rusia a intrat într-o "fază militară". Soldaţii ucraineni, autorizaţi să folosească armele

Un militar ucrainean a fost ucis marţi, într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupe ruse, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea pentru AFP. Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat, marţi, că, în Crimeea, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept "o crimă de război".

7944 afișări
Imaginea articolului TENSIUNE în Crimeea - Un militar ucrainean şi un paramilitar prorus au fost ucişi. Iaţeniuk: Conflictul cu Rusia a intrat într-o "fază militară". Soldaţii ucraineni, autorizaţi să folosească armele

TENSIUNE în Crimeea - Un militar ucrainean şi un paramilitar prorus au fost ucişi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 18:28 - Un militar ucrainean a fost ucis în Crimeea, anunţă Ministerul Apărării

Un militar ucrainean a fost ucis marţi, într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupe ruse, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea pentru AFP.

"În asaltul asupra unei baze, la Simferopol, un militar ucrainean a decedat după ce a fost rănit la nivelul gâtului. Alt militar a fost rănit", a declarat Vladislav Seleznev.

UPDATE 18:03 - Iaţeniuk: Conflictul cu Rusia, în Crimeea, intră într-o "fază militară"

Conflictul cu Rusia, în Crimeea, intră într-o fază militară, în urma unor tiruri asupra unor militari ucraineni, a apreciat marţi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

"Conflictul trece de la o fază politică la o fază militară", a declarat Iaţeniuk.

"Astăzi trupele ruse au început să tragă asupra militarilor noştri. Este o crimă de război", a spus premierul Ucrainei.

Iniţial, comandantul Marinei ucrainene Serghii Gaiduk a anunţat un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a unei bazei militare din capitala Crimeei, ocupată de trupe ruse.

"Tentative de luare cu asalt a unităţilor militare, prin recurgerea la arme, s-au multiplicat în aceste zile. Într-un atac împotriva unei baze de la Simferopol, un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la nivelul unui picior", a declarat Gaiduk într-o întâlnire cu preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov şi premierul Arseni Iaţeniuk.

El nu a precizat când a avut loc acest atac şi nici numărul unităţii militare vizate.

La Simferopol, un fotograf AFP a văzut aproximativ zece persoane înarmate pătrunzând într-o bază ucraineană încercuită de către forţe proruse. O rafală de armă automată s-a auzit imediat după aceea, în interiorul bazei. Două ambulanţe au sosit la faţa locului, dar fotograful nu a putut să se apropie de intrarea în bază.

Potrivit lui Serghii Gaiduk, 38 de baze militare ucrainene sunt blocate în prezent de către forţe ruse în Crimeea, care a fost alipită de facto Rusiei marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici