Teodor Meleşcanu, despre românii dispăruţi în Italia: Aşteptăm confirmare de la autorităţile italiene

Cei trei români, o mama şi doi copii, care se aflau în hotelul afectat în avalanşa ce a avut loc în Italia sunt în continuare dispăruţi, a declarat, vineri, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, precizând că MAE aşteaptă confirmări din partea autorităţilor italiene.

454 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, despre românii dispăruţi în Italia: Aşteptăm confirmare de la autorităţile italiene

Teodor Meleşcanu, despre românii dispăruţi în Italia: Aşteptăm confirmare de la autorităţile italiene (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Arhiva Foto)

"Astăzi am primit informaţii de presă conform cărora trei cetăţeni români, o mama cu doi copii, ar fi pe lista celor care sunt dispăruţi în hotelul care a suferit avalanşa. Am luat contact imediat cu autorităţile italiene şi am solicitat o cât mai rapidă evaluare a acestei situaţii şi mai ales şi comunicarea faptului dacă într-adevăr se verifică această informaţie de presă sau nu. Aşteptăm în curând să primim un răspuns şi să vă informăm", a spus ministrul de Externe.

"Sunt în stadiul de «dispăruţi». Nu avem nicio confirmare până acum. Aceasta trebuie să ne-o dea autorităţile italiene", a spus ministrul.

Ambasada României în Italia şi Consulatul României la Bologna monitorizează în continuare situaţia.

Românca dispărută în urma avalanşei din Italia şi fiica ei probabil se numără printre cele opt persoane salvate de echipele de intervenţie, însă, deocamdată, nu există niciun anunţ oficial, relatează presa italiană.

Conform site-ului Quotidiano.net, o fetiţă de şase ani, care ar putea fi cea a româncei, a fost salvată. Potrivit site-ului Consumatrici.it, adjunctul ministrului de Interne, Filippo Bubbico, a confirmat scoterea în viaţă a fetiţei într-o declaraţie făcută pentru postul de radio GR1.

Opt persoane au fost scoase în viaţă vineri la prânz de sub ruinele Hotelului Rigopiano, situat în localitatea Farindola (regiunea Abruzzo), la 42 de ore după avalanşă. Persoanele scoase în viaţă sunt trei bărbaţi, trei femei şi doi copii. Deocamdată, nu există niciun anunţ oficial privind numele şi starea persoanelor salvate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici