Teorie: Un fragment din „Crucea adevărată” pe care a fost răstignit Isus s-ar fi aflat pe nava rusă scufundată

Potrivit Tass, relicva sacră donată de un colecţionar anonim a fost păstrată în capela de la bordul Moscovei, însă vestea nu a fost confirmată.

4090 afișări
Imaginea articolului Teorie: Un fragment din „Crucea adevărată” pe care a fost răstignit Isus s-ar fi aflat pe nava rusă scufundată

Teorie: Un fragment din „Crucea adevărată” pe care a fost răstignit Isus s-ar fi aflat pe nava rusă scufundată

 

Pe nava de război rusă Moskva, care s-a scufundat în Marea Neagră, există o relicvă creştină sacră, potrivit informaţiilor agenţiei de presă ruse Tass. Este vorba despre o bucată din „Adevărata Cruce” pe care Iisus a fost crucificat ar fi fost la bordul crucişătorului.

În februarie 2020, Biserica Ortodoxă Rusă a anunţat că relicva a fost predată comandantului de atunci al navei-amiral a flotei din Marea Neagră, viceamiralul Igor Osipov.

Relicva în cauză este un fragment de lemn de aproximativ 2,5 cm, aşezat într-o cruce de metal din secolul al XIX-lea, care este ea însăşi păstrată într-un raclă.

Moscova avea la bord o capelă unde marinarii se puteau ruga, a declarat Sergi Khaliuta, protopop al districtului Sevastopol al Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru Tass.

Fragmentul fusese donat navei emblematice de un colecţionar anonim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici