Testare COVID-19: Donald Trump anunţă distribuirea a 150 de milioane de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus

  • Preşedintele Donald Trump a anunţat luni distribuirea în Statele Unite a 150 de milioane de teste rapide pentru detectarea coronavirusului în 15 minute.
  • Aceste teste antigenice pot detecta coronavirusul în 15 minute.
  • Metoda e comparabilă cu testele de sarcină şi mult mai rapidă decât testele moleculare utilizate de la începutul pandemiei.
168 afișări
Imaginea articolului Testare COVID-19: Donald Trump anunţă distribuirea a 150 de milioane de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus

FOTO: Profimedia

Mulţi experţi în sănătate publică au făcut campanii de luni întregi pentru utilizarea acestor aşa-numite teste antigenice ieftine. Acestea le-ar permite oamenilor să se testeze de câteva ori pe săptămână, după cum este necesar, şi să obţină un rezultat aproape imediat.

Specialiştii susţin că este un test ultra-precis.Testele antigenice sunt în general mai puţin sensibile decât testele moleculare tradiţionale (PCR), adică nu vor detecta un anumit număr de cazuri. Dar cercetătorii explică faptul că, în ceea ce priveşte sănătatea publică, vor fi mai utile deoarece, odată cu creşterea volumului de teste, poate fi detectat un număr mai mare de cazuri în total.

„150 de milioane de teste vor fi folosite pentru a proteja cele mai vulnerabile comunităţi”, a anunţat Donald Trump, la Casa Albă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici