Testele cu anticorpi „vor fi cruciale” pentru a determina când pot fi ridicate restricţiile cauzate de pandemia de COVID-19

Testarea în masă a populaţiei pentru a determina cine a fost deja infectat cu noul coronavirus ar putea ajuta guvernele să stabilească perioada în care să ridice restricţiile impuse pentru a încetini răspândirea virusului.

2901 afișări
Imaginea articolului Testele cu anticorpi „vor fi cruciale” pentru a determina când pot fi ridicate restricţiile cauzate de pandemia de COVID-19

Testele cu anticorpi „vor fi cruciale” pentru a determina când pot fi ridicate restricţiile cauzate de pandemia de COVID-19

Aceste teste de sânge - cunoscute şi sub denumirea de teste serologice sau de anticorpi - sunt diferite faţă de testele actuale pentru noul coronavirus, iar specialiştii spun că ar urma să ofere o imagine mai exactă a modului în care s-a manifestă pandemia.

„Ceea ce căutam sunt celulele cu memorie imună (anticorpi) care rămân în sânge după infecţie şi sunt specifice virusului”, a declarat dr. Caroline Buckee, profesor asociat de epidemiologie la Harvard's School of Public Health, pentru Euronews.

Cele mai multe dintre actualele testele pentru COVID-19 implică preluarea unui eşantion de mucus din nas pentru a determina dacă o persoană transportă virusul. Aceste eşantioane sunt analizate în laborator pentru a se stabili dacă există sau nu virus, pentru a găsi virusul.

Dar un test serologic ar putea determina în schimb cine a avut deja virusul sau a fost expus la el, determinând astfel apariţia de anticorpi.

„Ceea ce nu ştim, însă, este dacă aceşti anticorpi protejează de fapt împotriva infecţiei”, a adăugat dr. Buckee, ceea ce înseamnă că experţii încă analizează dacă persoanele care s-au recuperat odată, pot fi fi infectaţi din nou.

Mulţi experţi se aşteaptă, însă, ca persoanele care s-au recuperat după infecţia cu noul coronavirus, să fie imune pentru o perioadă de timp.

"O persoană care a avut deja boala dezvoltă un nivel destul de ridicat de anticorpi şi va fi imunizată pentru o perioadă semnificativă de timp", a spus dr. María José Sierra de la Centrul de Coordonare a Urgenţelor din Sănătate din Spania.

Acesta este motivul pentru care multe ţări îşi propun să investească în testarea anticorpilor pentru a determina ce proporţie din populaţia lor poate fi imună la virus.

Unele companii din Europa şi Statele Unite au început să lanseze versiuni comerciale ale acestor teste, care vor fi probabil disponibile în săptămânile următoare.

Experţii spun şi că o astfel de testare pe scară largă ar putea fi crucială pentru a determina momentul ridicării restricţiilor.

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, care s-a recuperat recent după ce a fost infectat cu COVID-19, a declarat că guvernul ia în considerare certificatele de imunitate, astfel încât oamenii să poată reveni mai repede la viaţa normală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici