Thaksin, fostul premier thailandez încarcerat, spitalizat după întoarcerea din exil

Fostul prim-ministru thailandez Thaksin Shinawatra a fost transportat la spital în cursul nopţii, au anunţat miercuri autorităţile, din cauza îngrijorărilor legate de bolile de inimă şi de tensiunea arterială ridicată în prima sa noapte în închisoare după întoarcerea istorică din autoexil.

292 afișări
Imaginea articolului Thaksin, fostul premier thailandez încarcerat, spitalizat după întoarcerea din exil

Sursa foto: Twitter

Nu era clar, miercuri, care este starea lui Thaksin, în vârstă de 74 de ani, miliardarul fondator al gigantului populist Pheu Thai, iar reprezentanţii săi nu au răspuns solicitării de comentarii transmise de Reuters.

Autorităţile au precizat într-un comunicat că Thaksin a simţit o senzaţie de opresiune toracică şi tensiune arterială ridicată şi a fost trimis la spitalul poliţiei din Bangkok miercuri, în jurul orei 2.00 dimineaţa.

Thaksin s-a întors marţi acasă şi a fost escortat la închisoare, fiind derulate scene dramatice care au „furat” atenţia aliatului politic Srettha Thavisin, care a fost ales prim-ministru într-un vot parlamentar câteva ore mai târziu.

Srettha, din partea partidului Pheu Thai, a fost confirmat ca prim-ministru, după ce a primit aprobarea regală, a declarat miercuri un oficial al parlamentului.

Poliţia a declarat că Thaksin a fost spitalizat deoarece închisoarea nu a putut garanta că va primi îngrijirile necesare.

„Închisoarea a evaluat situaţia şi a văzut că nu are medici şi echipamente medicale cu care să poată avea grijă de pacient”, a declarat pentru Reuters şeful adjunct al poliţiei naţionale, generalul locotenent Prachuab Wongsuk.

Curtea Supremă a confirmat marţi că Thaksin va trebui să execute opt ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru abuz de putere şi conflicte de interese.

Thaksin a fost însoţit de opt gardieni de închisoare când a fost transferat în timpul nopţii, a declarat pentru Reuters Ayuth Sintoppant, directorul general al Departamentului Penitenciarelor.

Întoarcerea celui mai faimos politician thailandez a fost întâmpinată cu fast de către susţinătorii săi, iar acoperirea mediatică a fost amănunţită de la sosirea la Bangkok cu avionul său privat şi a transferul său la închisoare la scurt timp după aceea.

Întoarcerea sa şi ascensiunea surprinzător de uşoară a lui Srettha în funcţia de conducere vor contribui la speculaţiile potrivit cărora influentul Thaksin ar fi încheiat o înţelegere cu duşmanii săi din cadrul armatei şi al establishmentului politic pentru întoarcerea sa în siguranţă şi, eventual, pentru o eliberare timpurie din închisoare. Thaksin şi Pheu Thai au negat acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici