"The Flintstones" de la Greenpeace, arestaţi în timpul unui protest

Activişti Greenpeace costumaţi în oameni ai peşterilor şi echipaţi cu un vehicul de tipul celui condus de personajele din The Flintstones, au fost arestaţi luni, în timp ce se îndreptau spre Parlamentul European pentru a protesta faţă de emisiile de dioxid de carbon ale maşinilor.

24 afișări
Imaginea articolului "The Flintstones" de la Greenpeace, arestaţi în timpul unui protest

"The Flintstones" de la Greenpeace, arestaţi în timpul unui protest (Imagine: Mediafax Foto)

Supranumiţi de presă "The Flintstones", activiştii protestau faţă de influenţa exercitată de industria auto asupra propunerilor menite să stopeze emisiile de dioxid de carbon ale maşinilor.

Şase activişti Greenpeace au fost arestaţi, alături de alţi trei, sub acuzaţia de tulburarea liniştii publice, a anunţat poliţia.

O placă din piatră, care denunţa persoanele care desfăşoară activităţi de lobby pentru industria auto, a fost confiscată, înainte de a putea fi înmânată parlamentarilor, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei.

Parlamentul European va dezbate în cursul acestei săptămâni legislaţia privind diminuarea emisiilor de dioxid de carbon ale maşinilor, producătorii care nu îndeplinesc aceste prevederi urmând să fie sancţionaţi.

Producătorii europeni de maşini susţin că măsura riscă să pericliteze competitivitatea pe pieţele internaţionale. Germania şi-a luat angajamentul de a susţine acest sector, foarte puternic în ţară.

"Activiştii noştri şi maşinile lor cu emisii zero de dioxid de carbon atrag atenţia asupra influenţei pe care o exercită marile industrii asupra politicii UE privind schimbarea climatică", a spus activista Greenpeace Melanie Francis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici