The Washington Post îl sprijină pe Obama

Cotidianul american The Washington Post şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, pe care îl califică drept un politician cu "potenţialul de a ajunge un preşedinte remarcabil", într-un editorial publicat în ediţia electronică.

8 afișări
Imaginea articolului The Washington Post îl sprijină pe Obama

Washington Post îl sprijină pe Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia americană subliniază că în cursa pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite sunt implicaţi doi candidaţi "neobşnuit de calificaţi şi talentaţi".

"Sunt puţine figuri publice pe care le-am respectat de-a lungul anilor mai mult decât pe senatorul McCain. Totuşi, îl sprijinim fără nici o ambivalenţă pe senatorul Barack Obama pentru funcţia de preşedinte", adaugă prestigiosul cotidian în respectivul editorial.

Publicaţia îşi motivează alegerea parţial prin campania "dezamăgitoare" dusă de candidatul republican şi de opţiunea sa pentru postul de vicepreşedinte, "un partener electoral care nu este încă pregătit să preia funcţia de preşedinte" în cazul în care McCain s-ar afla în încapacitate de a o exercita.

Sprijinul în favoarea candidatului democrat se explică, de asemenea, adaugă cotidianul, şi prin admiraţia pentru Barack Obama şi calităţile dovedite de acesta în timpul campaniei electorale.

"Totuşi, avem rezerve şi preocupări, aproape inevitabil, dată fiind experienţa relativ scurtă a lui Obama în politica internă. Dar avem, de asemenea, şi speranţe enorme", subliniază The Washington Post.

"Obama este o persoană cu o inteligenţă suplă, cu o abordare nuanţată a problemelor complexe şi abilităţi evidente de conciliere şi de determinare a consensului", menţionează jurnaliştii americani.

"Barack Obama dispune de potenţialul de a ajunge un preşedinte remarcabil", adaugă aceştia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici