Theresa May vrea perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu UE post-Brexit / Premierul britanic: UE nu a fost niciodată "parte a istoriei Marii Britanii", dar dorim relaţii strânse

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a propus vineri, în discursul rostit în oraşul italian Florenţa, o perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu Uniunea Europeană post-Brexit.

5057 afișări
Imaginea articolului Theresa May vrea perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu UE post-Brexit / Premierul britanic: UE nu a fost niciodată "parte a istoriei Marii Britanii", dar dorim relaţii strânse

Theresa May vrea perioadă de tranziţie de doi ani în relaţia cu UE post-Brexit -2-

"Nici Marea Britanie, nici Uniunea Europeană nu vor fi în poziţia de a implementa uşor noi aranjamente" după producerea Brexit, în martie 2019, crede Theresa May, motivând astfel necesitatea unei perioade de tranziţie de doi ani.

În această perioadă de tranziţie, relaţiile comerciale UE-Marea Britanie ar urma să continue la fel ca înainte de Brexit, recomandă Theresa May.

"Dacă negocierile vor fi abordate corect, putem găsi o modalitate de a merge înainte care să fie un succes pentru toate popoarele noastre. Vrem cu toţii să terminăm acest proces cât mai curând, dar tonul va fi stabilit de lideri. Trebuie să fie un ton al încrederii reciproce", a continuat Theresa May.

Premierul britanic a subliniat că îşi menţine opinia că "lipsa unui acord va fi un lucru mai bun decât un acord prost" la sfârşitul negocierilor pe tema Brexit.

"Oamenii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, prin urmare vom ieşi. Dar Brexit reprezintă o oportunitate pentru ambele părţi de a ajunge la un nou parteneriat, în sensul unui viitor măreţ pentru UE şi Marea Britanie", a insistat Theresa May.

"Marea Britanie are o relaţie total diferită cu UE decât Norvegia şi Canada. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a crea un parteneriat total diferit" de acordurile UE cu acele ţări. "Să gândim în mod creativ, să fim ambiţioşi", a spus May.

Deputat laburist: Discursul Theresei May, "slab", "gol" şi "dezolant"

Discursul premierului Marii Britanii, Theresa May, a fost "foarte slab", "gol" şi "dezolant", a acuzat vineri după-amiază deputata laburistă Jenny Chapman.

Theresa May a avut un "discurs foarte, foarte slab, dezolant, gol", a reacţionat Jenny Chapman.

"Multe întrebări au fost lăsate fără răspuns, iar despre perioada de tranziţie ... toată lumea ştia că era inevitabilă", a subliniat deputata laburistă.

Theresa May: UE nu a fost niciodată "parte a istoriei Marii Britanii", dar vrem relaţii strânse

Uniunea Europeană nu a fost niciodată "parte integrantă a istoriei Marii Britanii", a mai afirmat premierul Theresa May în discursul pe tema Brexit rostit în oraşul italian Florenţa, însă şeful Guvernului de la Londra vrea relaţii strânse cu Blocul comunitar în domeniul comercial şi al securităţii.

"Uniunea Europeană nu ni s-a părut niciodată parte integrantă a istoriei noastre naţionale", a declarat Theresa May.

"Uniunea Europeană este cel mai important partener comercial al Marii Britanii, astfel că nu va fi necesară impunerea de tarife la importuri şi exporturi. Vrem să fim cel mai puternic prieten şi partener al UE", a subliniat May.

Premierul britanic a exprimat speranţa semnării unui acord în materie de securitate cu Uniunea Europeană. "Avem ambiţia de a colabora cât se poate de strâns cu UE pentru protejarea cetăţenilor, pentru promovarea valorilor noastre şi a securităţii pe continent", a explicat Theresa May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici