Timothy Geithner, nominalizat de Obama în funcţia de secretar al Trezoreriei

Preşedintele ales al Statelor Unite a anunţat luni nominalizarea lui Timothy Geithner în funcţia de secretar al Trezoreriei, în viitoarea administraţie care va trebui să gestioneze criza economică, se arată într-un comunicat.

13 afișări
Imaginea articolului Timothy Geithner, nominalizat de Obama în funcţia de secretar al Trezoreriei

Timothy Geithner, nominalizat de Obama în funcţia de secretar al Trezoreriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică, David Axelrod a confirmat numirea lui Timothy Geithner în echipa lui Obama, ca secretar al Trezoreriei.

"Vicepreşedintele ales (Joseph, n. red.) Biden şi cu mine am strâns o echipă economică ce are viziune şi expertiză pentru a stabiliza economia, a crea locuri de muncă, şi pentru a repună America pe picioare", a spus Obama în cadrul unei conferinţe de presă la Chicago, luni, la scurt timp după anunţul nominalizării.

La 47 de ani, Geithner este, în prezent, preşedinte al băncii centrale din New York şi vicepreşedinte al comitetului monetar al Rezervei Federale.

El este unul dintre principalii artizani ai măsurilor de excepţie adoptate de Rezerva Federală pentru a depăşi criza actuală, inclusiv salvarea băncilor.

Secretarul Trezoreriei din administraţia Obama, a cărui nominalizare urmează a fi aprobată de Senat, va trebui să administreze panul de relansare a sectorului financiar votat în octombrie de Congres, în valoare de 700 de miliarde de dolari.

Fostul secretar al Trezoreriei în timpul administraţiei Bill Clinton, Lawrence Summers, în vârstă de 53 de ani, a fost numit directorul Consiliului economic naţional. Acesta va fi principalul consilier economic al preşedintelui şi va coordona politica lui Obama în acest domeniu.

Obama a anunţat, de asemenea, nominalizarea profesorului universitar Christina Romer, de la Berkeley, California, în funcţia de preşedinte al Consiliului consilierilor economici, un organism care analizează politica economică pentru administraţia americană.

Melody Barnes, consilier al lui Obama în perioada campaniei prezidenţiale a fost numită directoarea Consiliului pentru politică internă. Heather Higginbottom, directorul politic al campaniei lui Obama, a fost numită director adjunct.

"Vom întinde mâna şi celorlalte ţări din lume pentru a elabora un răspuns la nivel mondial" împotriva crizei, a mai spus Obama, care îşi va începe mandatul la 20 ianuarie.

"Dacă nu acţionăm rapid şi înţelept, marea majoritatea a experţilor cred că am putea pierde milioane de locuri de muncă anul viitor", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici