Tiruri de artilerie israeliene asupra Fâşiei Gaza - martori

Artileria israeliană a intrat în acţiune sâmbătă împotriva Fâşiei Gaza, de-a lungul frontierei estice a acestui teritoriu palestinian cu Israelul, pentru prima dată de la începutul ofensivei împotriva mişcării Hamas, la 27 decembrie, au anunţat mai mulţi martori.

16 afișări
Imaginea articolului Tiruri de artilerie israeliene asupra Fâşiei Gaza - martori

Tiruri de artilerie israeliene asupra Fâşiei Gaza - martori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit martorilor, tirurile de artilerie au început la ora locală 16.30 (16.30 ora României), în special la Beit Hanoun, Jabaliya, în nordul Fâşiei Gaza, şi în sectorul Khan Younes, din sud.

Conform unui jurnalist AFP aflat la faţa locului, zeci de obuze au fost lansate în nordul Fâşiei Gaza.

Mai multe tancuri au fost de asemenea văzute deplasându-se în direcţia frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, în timp ce avioane survolau zona, potrivit jurnalistului AFP.

Postul public de radio israelian a menţionat sâmbătă după-amiază tiruri de artilerie de-a lungul frontierei estice a Fâşiei Gaza cu teritoriul israelian.

Un purtător de cuvânt a refuzat să facă vreun comentariu, declarând doar că "operaţiunea israeliană îşi urmează cursul".

Analiştii israelieni speculau în ultimele zile pe tema unei eventuale operaţiuni terestre împotriva Fâşiei Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici