COVID-19: Tokyo atinge un nou record de cazuri zilnice. Starea de urgenţă, solicitată de specialişti

  • Tokyo a raportat miercuri un record de 1.591 cazuri noi de coronavirus.
  • Experţii în sănătate solicită guvernului Japoniei impunerea stării de urgenţă în zona metropolitană.
  • Hiroshi Nishiura, cercetător: Starea de urgenţă ar trebui să dureze cel puţin două luni.
1585 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Tokyo atinge un nou record de cazuri zilnice. Starea de urgenţă, solicitată de specialişti

FOTO: Profimedia

Infecţiile cu COVID-19 sunt în creştere în capitala Japoniei, autorităţiile aflându-se la un pas de a declara stare de urgenţă. Specialiştii în sănătate publică aşteaptă anunţul premierului Yoshihide Suga. De altfel, Ministerul Sănătăţii a organizat miercuri o reuniune a experţilor în boli infecţioase, pentru a dezbate un set de măsuri mai stricte. Oficialii trebuie să aibă, însă, în vedere şi impactul restricţiilor asupra economiei.

„Chiar dacă luăm măsuri severe, va fi dificil să aducem zona metropolitană Tokyo la nivelul 3 (de la nivelul 4 de alertă - n.r.) până la sfârşitul lunii ianuarie", a declarat şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase, potrivit Reuters.

În absenţa unor acţiuni imediate, cazurile de COVID-19 ar putea ajunge la 3.500 pe zi până în februarie, sau chiar la 7.000 până în martie, conform simulărilor realizate de omul de ştiinţă Hiroshi Nishiura, de la Universitatea din Kyoto. Starea de urgenţă ar trebui să dureze cel puţin două luni pentru a aduce infecţiile la niveluri controlabile, consideră cercetătorul.

La nivel naţional, infecţiile cu SARS-CoV-2 au atins marţi un record zilnic de 4.915 de cazuri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici