Tony Blair, preferat pentru funcţia de preşedinte al UE

Fostul premier britanic Tony Blair este preferat de mediul de afaceri european pentru postul de preşedinte al UE, alături de cancelarul german, Angela Merkel, şi premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, potrivit unui sondaj citat de publicaţia electronică EUObserver.

16 afișări
Imaginea articolului Tony Blair, preferat pentru funcţia de preşedinte al UE

Tony Blair, preferat pentru funcţia de preşedinte al UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a fost realizat de postul de televiziune CNBC Europe.

Astfel, Blair a obţinut 37 la sută din voturile respondenţilor, Merkel, 23 de procente, iar Juncker 12 la sută, informează cotidianul britanic The Guardian.

Liderul laburist a fost nominalizat drept potenţial candidat pentru acest post în 2007, după ce preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că îl va susţine.

Ideea a generat o serie de controverse în alte state UE, inclusiv cancelarul german Angela Merkel fiind în defavoarea acestei nominalizări.

Înfiinţarea unui post de preşedinte al UE, prevăzut de Tratatul de la Lisabona, cu un mandat de doi ani şi jumătate şi care ar înlocui actualul post, cu o durată de şase luni, este incertă deocamdată, în urma respingerii de către irlandezi a documentului.

Tony Blair, care a fost timp de zece ani premierul Marii Britanii, activează în prezent ca emisar de pace în Orientul Mijlociu şi ocupă postul de consilier la o companie de asigurări şi la o bancă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici