Top 10 oraşe ideale pentru biciclişti

Global Bicycle Index a clasat 90 de oraşe din întreaga lume pentru a vedea care sunt cele mai prietenoase pentru biciclişti.

2701 afișări
Imaginea articolului Top 10 oraşe ideale pentru biciclişti

Prim-ministrul olandez, Mark Rutte, pe bicicletă - Hepta

Indicele a punctat oraşele pe baza procentului de utilizatori de biciclete, criminalitate şi siguranţă, infrastructură, condiţii meteorologice, oportunităţi de partajare a bicicletelor şi evenimente sportive legate de ciclism.

Oraşele din Europa se află în fruntea listei locurilor prietenoase cu bicicletele datorită infrastructurii de înaltă calitate pentru biciclete, cum ar fi pistele pentru biciclete şi condiţiile meteorologice, scrie CNBC

Deşi oraşele din Statele Unite nu s-au clasat în primele 10 sau chiar în primele 20, San Francisco, Portland, Seattle, Washington DC, Los Angeles, Boston, New York, Chicago şi Detroit s-au numărat printre cele 90 de oraşe de pe listă.

Utrecht, oraş din Ţările de Jos, este clasat drept oraşul cel mai prietenos cu bicicletele.  Potrivit indexului, 51% din locuitorii oraşului au biciclete. 

  1. Utrecht, Olanda
  2. Munster, Germania
  3. Anvers, Belgia
  4. Copenhaga, Danemarca
  5. Amsterdam, Olanda
  6. Malmö, Suedia
  7. Hangzhou, China
  8. Berna, Elveţia
  9. Bremen, Germania
  10. Hanovra, Germania

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici