Traficanţii de droguri spală bani în cazinouri din România şi Muntenegru

Reţelele europene de traficanţi spală banii obţinuţi din traficul de droguri, înainte de a-i transfera asociaţilor din Asia centrală, sumele trecând prin cazinori din Muntenegru şi România, relatează Liberation, în ediţia electronică.

111 afișări
Imaginea articolului Traficanţii de droguri spală bani în cazinouri din România şi Muntenegru

Traficanţii de droguri spală bani în cazinouri din România şi Muntenegru

Potrivit Direcţiei franceze de informaţii şi anchete vamale (DNRED), organizaţiile europene de traficanţi au adevărate reţele de intermediari a căror misiune este să spele banii obţinuţi din traficul de droguri, înainte de a-i transfera asociaţilor lor din Asia centrală. Sumele de bani tranzitează cazinouri din Româna şi Muntenegru, înainte de a fi expediaţi în conturi din ţările limitrofe Afganistanului. Mai mulţi indivizi au fost arestaţi la frontiera cu Franţa, având asupra lor lichidităţi de peste un milion de euro.

Recentele descoperiri ale serviciilor de informaţii franceze referitoare la rutele traficului de droguri susţin datele Observatorului european pentru droguri, care a dat publicităţii joi, la Bruxelles, raportul său anual. Cantitatea de heroină confiscată a crescut cu 10 la sută, notează agenţia Uniunii Europene, adăugând că această tendinţă este paralelă cu creşterea producţiei de opiu în Afganistan.

Şeful diviziei de criminalitate a DNRED, Benoit Pascal, apreciază că primele operaţiuni de transformare a opiului în heroină şi pregătirea transporturilor se desfăşoară în Pakistan sau Iran.

Ulterior, o parte din producţia afgană pleacă spre Franţa şi alte ţări din Europa, prin intermediul mafiei albaneze, kosovare şi turce, asociate baronilor afgani, potrivit DNRED.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici