Traficantul ai cărui complici fuseseră reţinuţi în România, condamnat

Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, ai cărui complici fuseseră reţinuţi în România, a fost condamnat marţi, în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.

8 afișări
Imaginea articolului Traficantul ai cărui complici fuseseră reţinuţi în România, condamnat

Monzer al-Kassar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a fost găsit vinovat de conspiraţie în vederea vânzării de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor FARC, pentru asasinarea unor cetăţeni americani în Columbia.

Complicele lui al-Kassar, Luis Felipe Moreno Godoy, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru rolul său în această conspiraţie. Sentinţa a fost pronunţată marţi, de judecătorul Jed S. Rakkof, la un tribunal federal din Manhattan.

Al-Kassar şi Moreno Godoy au fost găsiţi vinovaţi de conspiraţie în vederea asasinării unor cetăţeni americani, conspiraţie pentru achiziţionarea şi exportarea de rachete, complot pentru furnizarea de sprijin material gherilelor FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) - organizaţie teroristă - şi spălare de bani.

Acest caz a fost soluţionat în urma cooperării dintre DEA, poliţia naţională spaniolă şi poliţia de frontieră din România.

Monzer Al-Kassar fusese reţinut pe Aeroportul Barajas din Madrid, în baza unui mandat emis de autorităţile americane.

În România au fost arestaţi spaniolul de origine chiliană Luis Felipe Moreno Godoy şi polonezul de origine palestiniană Al Ghazi Tareq Mousa, acuzaţi de complicitate cu cetăţeanul sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici