Tragedie în Libia: 11,300 de morţi şi peste 10,000 de persoane dispărute din cauza ciclonului Daniel

Numărul morţilor din inundaţiile devastatoare din oraşul de coastă de est al Libiei, Derna , a crescut la cel puţin 11.300, potrivit unui raport ONU publicat sâmbătă. Este de aşteptat să fie găsite şi mai multe victime după eforturile continue de căutare.

2128 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Libia: 11,300 de morţi şi peste 10,000 de persoane dispărute din cauza ciclonului Daniel

Mediafax Foto

Salvatorii trec prin clădiri prăbuşite şi caută în mare pentru a recupera cadavrele care sunt în stare avansată de descompunere, pe măsură ce speranţa pentru a găsi supravieţuitori scade.

„Corpurile se descompun grav şi, la un moment dat, recuperarea lor ar putea să nu fie posibilă”, a declarat un reprezentant al misiunii tunisiene într-o întâlnire cu omologii din Rusia, ţările arabe, Turcia şi Italia.

„Avem nevoie de asistenţă, astfel încât intervenţia noastră să fie mai eficientă”, a adăugat reprezentantul.

Numai în Derna, cel puţin 10.100 de persoane rămân date dispărute, potrivit CNN

Se aşteaptă că aceste cifre vor creşte, pe măsură ce echipajele de căutare şi salvare lucrează neobosit pentru a găsi supravieţuitori”, a declarat Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare. 

Peste 40.000 de persoane au fost strămutate în nord-estul Libiei de la precipitaţiile extreme aduse de furtuna Daniel.

Experţii cred că impactul furtunii a fost intensificat în mare măsură de mai mulţi factori: infrastructura libiană învechită care se prăbuşeşte, avertismentele meteo inadecvate şi efectele accelerarii crizei climatice. 

Bilanţul inundaţiilor din Libia ar putea fi sumbru căci ar putea creşte la 20,000 de decese. Inundaţiile care au devastat Derna ar putea fi cea mai mare catastrofă naturală din 2023 după cutremurul din Turcia şi Siria, petrecut în luna februarie al acestui an, în urma căruia au rezultat 59,259 de morţi şi 121,704 de răniţi.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici