Transnistria anulează restricţiile de circulaţie impuse liderilor moldoveni

Liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, a declarat vineri, în urma unei întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, că Transnistria anulează toate restricţiile de circulaţie pe teritoriul regiunii, impuse liderilor moldoveni, relatează BASA-press.

14 afișări
Imaginea articolului Transnistria anulează restricţiile de circulaţie impuse liderilor moldoveni

Transnistria anulează restricţiile de circulaţie impuse liderilor moldoveni (Imagine: Mediafax Foto)

Vladimir Voronin şi Igor Smirnov s-au întâlnit vineri, în oraşul Tighina, pentru prima dată după şapte ani, în cadrul eforturilor de reglementare a diferendului transnistrean.

Surse din cadrul preşedinţiei de la Chişinău au precizat că cei doi au discutat perspectivele continuării dialogului între Chişinău şi Tiraspol şi au stabilit câteva măsuri concrete de intensificare a procesului de negocieri.

Voronin şi Smirnov au convenit asupra necesităţii convocării de urgenţă a grupurilor comune de lucru pentru consolidarea măsurilor de încredere între Chişinau şi Tiraspol. Ca urmare a activităţii acestor grupuri urmează să fie lansate o serie de proiecte concrete în domeniul dezvoltării infrastructurii, construcţiei drumurilor, în domeniul securităţii şi dezarmării, în sfera social-umanitară.

Vladimir Voronin a menţionat că atmosfera constructivă actuală în procesul reglementării conflictului transnistrean permite Republicii Moldova să se adreseze Uniuni Europene şi SUA pentru anularea restricţiilor de circulaţie aplicate liderilor transnistreni.

La rândul său, Igor Smirnov a declarat că Transnistria anulează toate restricţiile de circulaţie pe teritoriul regiunii, impuse anterior reprezentanţilor conducerii de la Chişinău.

Cei doi lideri au convenit asupra organizării cu regularitate a unor întâlniri de acest gen pentru soluţionarea pe etape a problemelor acumulate în relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol.

Ultima întâlnire între Voronin şi Smirnov a avut loc la 8 august 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici