Transnistria nu va împiedica delimitarea frontierei dintre Ucraina şi R.Moldova

Transnistria nu va reprezenta un obstacol în procesul de demarcare a graniţei dintre Republica Moldova şi Ucraina, care a început săptămâna trecută, a declarat duminică ministrul de Externe al republicii separatiste, Vladimir Iastrebceak, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

742 afișări
Imaginea articolului Transnistria nu va împiedica delimitarea frontierei dintre Ucraina şi R.Moldova

Transnistria nu va împiedica delimitarea frontierei dintre Ucraina şi R.Moldova

"Transnistria nu va reprezenta un obstacol în procesul de demarcare, la solicitarea Ucrainei, dacă lucrările sunt efectuate în afara teritoriului Transnistriei", a afirmat el. Oficialii transnistreni nu participă la lucrările privind demarcarea frontierei Ucrainei, dar urmăresc îndeaproape procesul, a adăugat el.

Ucraina şi Republica Moldova au început vineri delimitarea frontierei, a anunţat Ministerul ucrainean de Externe.

Ministrul ucrainean de Externe, Piotr Poroşenko, şi omologul său moldovean, Iurie Leancă, au amplasat vineri dimineaţă prima bornă de demarcarea a sectorului transnistrean. "Această ceremonie inaugurează faza finală a procesului de demarcare a graniţei ucraineano-moldovene", au declarat miniştrii.

Serviciul vamal ucrainean a instalat anul trecut 3.900 de borne de graniţă în zone nemarcate până în prezent ale frontierei ucrainene cu Rusia, Belarus şi Republica Moldova.

Ucraina şi Republica Moldova au convenit să înceapă procesul de demarcare a zonei transnistrene la începutul lui 2008. Graniţa are o lungime de 1.222 de kilometri, inclusiv 267 de-a lungul Nistrului. Frontiera dintre Ucraina şi Transnistria măsoară 452 de kilometri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici