Transnistria se oferă să găzduiască un sistem rusesc de rachete Iskander

Transnistria este dispusă să accepte amplasarea unui sistem rusesc de rachete Iskander în cazul în cazul în care va primi o propunere în acest sens din partea Rusiei, a declarat, luni, liderul administraţiei de la Tiraspol, Igor Smirnov, citat de Interfax în pagina electronică.

44 afișări
Imaginea articolului Transnistria se oferă să găzduiască un sistem rusesc de rachete Iskander

Transnistria se oferă să găzduiască un sistem rusesc de rachete Iskander (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a precizat însă că nu a primit nici o solicitare oficială în acest sens din partea Rusiei.

Potrivit postului de televiziune Russia Today, care citează agenţia Interfax, Smirnov a declarat că nu a solicitat Rusiei amplasarea de rachete ruseşti Iskander în Transnistria, dar că nu se va opune acestei acţiuni, pentru a contrabalansa elementele balistice mobilizate în România.

"De fapt, noi nu am cerut nimic, pentru că forţele noastre armate sunt suficiente", a spus, luni, Smirnov, în timpul unei vizitei la Moscova. El a subliniat că Transnistria nu va avea nimic împotriva găzduirii pe teritoriul său a unor rachete operaţionale-tactice Iskander (SS-26, potrivit clasificării NATO), ca răspuns la planurile americane de mobilizare a elementelor unui scut antirachetă în Europa de Est.

Preşedintele român, Traian Băsescu, a anunţat, la începutul lunii februarie, că pe teritoriul României vor fi amplasaţi interceptori tereştri, ca parte componentă a sistemului antirachetă american şi că, potrivit calendarului convenit cu partea americană, sistemul va fi operaţional pe teritoriul ţării noastre începând cu anul 2015.

Săptămâna trecută, ambasadorul american în Bulgaria a anunţat că SUA poartă discuţii informale cu Bulgaria privind eventuala amplasare a unor elemente ale apărării antirachetă americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici