Transportatorii francezi organizează luni noi proteste, pe întreg teritoriul ţării

Transportatorii francezi, nemulţumiţi de preţul carburanţilor, organizează din nou luni, pe întreg teritoriul Franţei, o serie de proteste, la apelul lansat de trei organizaţii.

15 afișări
Imaginea articolului Transportatorii francezi organizează luni noi proteste, pe întreg teritoriul ţării

Transportatorii francezi organizează luni noi proteste, pe întreg teritoriul ţării (Imagine: Mediafax/AFP)

Ei au programat acţiunile între orele 09.00 (10.00, ora României) şi 16.00 (17.00, ora României), pentru a nu afecta desfăşurarea examenului de bacalaureat pe care absolvenţii de liceu îl susţin luni.

Cele mai dure acţiuni ar urma să se desfăşoare pe anumite rute din sudul Franţei, la Bordeaux şi în special la frontiera spaniolă, cu blocarea acestor artere rutiere de către transportatori, a avertizat Unostra (Uniunea naţională a organizaţiilor sindicale ale transportatorilor rutieri), reprezentând PME şi întreprinderile foarte mici.

În numeroase regiuni, în jur de 3.000 de camioane urmează să organizeze operaţiuni care vor consta în blocarea benzii drepte, lăsând-o liber accesul pe cea stângă, potrivit Federaţiei naţionale a transportatorilor rutieri (FNTR), cea mai amplă organizaţie din acest sector (peste 12.500 de întreprinderi).

"Este o mişcare ce se vrea moderată şi ordonată. Este vroba de a manifesta şi nu de a bloca totul", a dat asigurări delegatul general al FNTR, Jean-Paul Deneuville.

Luni, şoferii de pe ambulanţele private şi cei de taxi, afectaţi de scumpirea carburanţilor, vor manifesta la Paris şi în provincie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici