Trecătoarea Khyber, închisă după asasinarea unui diplomat pakistanez în Afganistan

Frontiera dintre Pakistan şi Afganistan, din zona trecătorii Khyber, a fost închisă pentru trafic, marţi, după repatrierea trupului neînsufleţit al diplomatului pakistanez ucis în estul Afganistanului, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

284 afișări
Imaginea articolului Trecătoarea Khyber, închisă după asasinarea unui diplomat pakistanez în Afganistan

Trecătoarea Khyber, închisă după asasinarea unui diplomat pakistanez în Afganistan

Nayyar Iqbal Rana, un diplomat pakistanez în Afganistan, a fost împuşcat mortal, luni, în apropierea reşedinţei sale din oraşul Jalalabad. Autorul nu a fost încă găsit de autorităţi.

"Astăzi am primit trupul lui Nayyar Iqbal Rana în Torkham. Frontierea dintre Pakistan şi Afganistan este închisă pentru toate tipurile de trafic", a declarat un oficial pakistanez din Torkham, care a cerut să nu fie identificat.

Ambasadorul Afganistanului la Islamabad, Omar Zakhilwal, a condamnat uciderea diplomatului pakistanez printr-un mesaj pe Twitter şi a trimis condoleanţe ministrului de Externe din Pakistan.

Incidentul a avut loc la o săptămână după ce adjunctul guvernatorului provinciei Kunar (n.red. -estul Afganistanului) a fost răpit în apropierea unui oraş pakistanez.

Relaţiile dintre Afganistan şi Pakistan au devenit instabile din cauza tensiunilor cauzate de planul strategic al Statelor Unite în regiune şi din cauza disputei privind frontierea Torkham, închisă periodic de Islamabad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici