Trei agenţi de poliţie din Kosovo, capturaţi de serviciile de securitate sârbe

Trei agenţi de poliţie din Kosovo au fost reţinuţi, miercuri, de serviciile de securitate sârbe, dar autorităţile de la Priştina şi Belgrad au prezentat versiuni diferite asupra incidentului şi se acuză reciproc de trecerea ilegală a frontierei.

851 afișări
Imaginea articolului Trei agenţi de poliţie din Kosovo, capturaţi de serviciile de securitate sârbe

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Premierul din Kosovo, Albin Kurti, a cerut eliberarea imediată a celor trei agenţi de poliţie şi susţine că au fost capturaţi pe teritoriul kosovar, la 300 de kilometri de frontiera cu Serbia.

"Intrarea forţelor sârbe pe teritoriul Kosovo este o agresiune care are rolul escaladării conflictului şi destabilizării situaţiei", a afirmat Albin Kurti, citat de agenţia Reuters.

Însă Petar Petkovici, şeful Departamentului guvernamental sârb pentru Kosovo, a declarat că cei trei poliţişti kosovari au fost reţinuţi pe teritoriul Serbiei, în localitatea Gnjiliţa. Belgradul a semnalat că acceptă o investigaţie internaţională asupra incidentului, care intervine pe fondul eforturilor de reducere a tensiunilor, după protestele violente ale etnicilor sârbi ca reacţie la instalarea unor primari de etnie kosovară în nordul Kosovo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici