Trei apropiaţi ai lui Amedy Coulibaly, reţinuţi în cadrul anchetei privind atentatele din ianuarie

Trei bărbaţi au fost arestaţi în cadrul anchetei privind atentatele jihadiste care au provocat moartea a 17 persoane la începutul lunii ianuarie în Franţa, au anunţat marţi surse judiciare.

80 afișări
Imaginea articolului Trei apropiaţi ai lui Amedy Coulibaly, reţinuţi în cadrul anchetei privind atentatele din ianuarie

Trei apropiaţi ai lui Amedy Coulibaly, reţinuţi în cadrul anchetei privind atentatele din ianuarie (Captură video)

Este vorba de trei persoane din anturajul lui Amedy Coulibaly, care a ucis o poliţistă şi patru evrei la Montrouge (Hauts-de-Seine) şi Paris, au precizat sursele citate de Reuters.

Parchetul din Paris a deschis la 20 ianuarie o ultimă anchetă judiciară pentru asasinat şi tentativă de asasinat în cadrul unor acţiuni de natură teroristă, transport de arme şi finanţare a terorismului.

Până în prezent, şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani au fost puşi sub urmărire penală şi plasaţi în arest preventiv în cadrul acestei anchete. Cei şapte bărbaţi reţinuţi sunt suspectaţi că au oferit sprijin "logistic" lui Amedy Coulibaly.

Anchetatorii francezi au făcut paşi importanţi doar în dosarul privind atentatele comise de Amedy Coulibaly, nu şi în ancheta deschisă în cazul fraţilor Kouachi, autorii atacului din 7 ianuarie împotriva sediului din Paris al revistei satirice Charlie Hebdo (12 morţi).

Doi apropiaţi ai fraţilor Kouachi au fost puşi sub urmărire penală la începutul anului pentru pregătirea unor acte de terorism, dar în cadrul unei anchete separate de cea privind atentatele din ianuarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici