Trei sferturi dintre ruşi consideră SUA un stat "agresor"

Aproximativ trei sferturi dintre cetăţenii ruşi consideră Statele Unite drept un stat "agresor" care aspiră să controleze întreaga lume, arată un sondaj de opinie dat publicităţii miercuri.

30 afișări
Imaginea articolului Trei sferturi dintre ruşi consideră SUA un stat "agresor"

Trei sferturi dintre ruşi consideră SUA un stat "agresor" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La întrebarea dacă "Statele Unite sunt un stat agresor care încearcă să preia controlul asupra tuturor ţărilor din lume", 73 la sută dintre persoanele intervievate au răspuns afirmativ, potrivit sondajului realizat de Institutul Levada.

Doar opt la sută dintre ruşi au răspuns afirmativ la întrebarea dacă "Statele Unite militează pentru pace, democraţie şi ordine în lume", în timp ce 19 la sută dintre persoanele intervievate nu s-au putut pronunţa, conform sondajului realizat în perioada 26 februarie - 2 martie pe un eşantion reprezentativ de 1.600 de ruşi.

În ultimele luni, relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia par să se fi ameliorat, cele două ţări negociind un nou tratat de dezarmare nucleară.

După începerea mandatului la Casa Albă în ianuarie 2009, preşedintele Barack Obama a promis relansarea relaţiilor cu Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici