Trei soldaţi americani au fost ucişi şi zeci au fost răniţi într-un atac cu drone al grupărilor susţinute de Iran. Biden: Îi vom trage la răspundere pe toţi cei responsabili

Trei militari americani au fost ucişi şi zeci ar putea fi răniţi în urma unui atac cu o dronă asupra forţelor americane staţionate în nord-estul Iordaniei, în apropiere de graniţa cu Siria, au anunţat duminică preşedintele Joe Biden şi oficiali americani.

2764 afișări
Imaginea articolului Trei soldaţi americani au fost ucişi şi zeci au fost răniţi într-un atac cu drone al grupărilor susţinute de Iran. Biden: Îi vom trage la răspundere pe toţi cei responsabili

Trei soldaţi americani au fost ucişi şi zeci au fost răniţi într-un atac cu dronă al grupărilor susţinute de Iran. Biden: Îi vom trage la răspundere pe toţi cei responsabili

Biden a dat vina pe grupuri susţinute de Iran pentru acest atac, primul atac mortal împotriva forţelor americane de când războiul dintre Israel şi Hamas a izbucnit în octombrie şi a provocat unde de şoc în tot Orientul Mijlociu.

"Deşi încă strângem datele acestui atac, ştim că a fost comis de grupuri militante radicale susţinute de Iran care operează în Siria şi Irak", a declarat Biden.

"Să nu aveţi nicio îndoială - îi vom trage la răspundere pe toţi cei responsabili la momentul şi în modul pe care îl vom alege", a mai spus el.

Cel puţin 34 de membri ai personalului au fost evaluaţi pentru posibile leziuni, a declarat un oficial american pentru Reuters, sub rezerva anonimatului. Doi oficiali diferiţi au declarat că unele forţe americane rănite au fost evacuate medical de la bază pentru tratament suplimentar.

Doi oficiali americani au declarat că drona a lovit în apropierea cazărmii la primele ore ale dimineţii, ceea ce ar putea explica numărul mare de victime.

Rezistenţa Islamică din Irak, o organizaţie care reuneşte grupuri militante susţinute de linia dură din Iran, a revendicat atacuri asupra a trei baze, inclusiv una la graniţa dintre Iordania şi Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici