Trei submarine robotizate vor fi construite pe un şantier din portul Sydney. Când vor fi gata

  • Trei submarine robotizate vor fi construite într-un loc nedeclarat de pe malul portului Sydney în termen de trei ani pentru a contribui la "atenuarea" unui deficit de capacitate iminent, a declarat Palmer Luckey, de la compania de tehnologie militară Anduril, în timpul unei vizite în Australia.
  • Prima dintre cele trei drone subacvatice de 30 de metri lungime, capabile să transporte arme şi să se scufunde până la 6.000 de metri, va fi gata într-un an.
1081 afișări
Imaginea articolului Trei submarine robotizate vor fi construite pe un şantier din portul Sydney. Când vor fi gata

Sursa foto: Twitter

Fondatorul Anduril a declarat că prima dronă subacvatică de 30 de metri lungime va fi gata într-un an şi va acţiona ca un factor de descurajare a agresiunii chineze.
 
În luna mai, ministrul Apărării de atunci, Peter Dutton, a anunţat că departamentul de apărare va cofinanţa un program de construire a unor "nave robotizate de ultimă generaţie fără echipaj".
 
Vehiculele submarine autonome extra mari (XLAUV) vor fi folosite pentru colectarea de informaţii, recunoaştere şi supraveghere şi vor fi capabile să transporte încărcături utile, inclusiv arme, senzori şi scanere, şi să se scufunde până la 6.000 de metri.
 
Luckey, un antreprenor în domeniul tehnologiei, este mai cunoscut ca fiind creatorul Oculus Rift, casca de realitate virtuală pe care a vândut-o către Facebook în 2014. Acum, el s-a mutat în domeniul tehnologiei de apărare şi se află în Australia, unde se întâlneşte cu oficiali din domeniul apărării şi recrutează personal pentru această întreprindere, potrivit The Guardian.
 
Anduril speră să îşi mărească rapid numărul actual de 40 de angajaţi la sute de persoane. Filiala australiană a companiei are o unitate de cercetare şi dezvoltare lângă portul Sydney, unde va putea testa dronele în apă.
 
Luckey a declarat că această viteză este un răspuns la deficitul iminent de capacitate submarină al Australiei şi la situaţia geostrategică turbulentă.
 
Ministrul apărării, Richard Marles, printre mulţi alţii, a avertizat că va exista un decalaj între retragerea treptată a flotei australiene îmbătrânite din clasa Collins şi achiziţionarea noii flote de submarine cu propulsie nucleară.
 
Luckey a declarat că Anduril decide ce să construiască "ca răspuns la situaţia globală" şi că va construi cele trei ambarcaţiuni în mai puţin timp decât cei trei ani prevăzuţi în contract.
 
Vom construi primul într-un an, iar următorul cât de repede putem după aceea", a spus el. „Vehiculele submarine vor fi o parte cu adevărat importantă în descurajarea agresiunilor".

Submarinele cu echipaj vor fi întotdeauna necesare, a spus el, pentru a deplasa trupele forţelor speciale, pentru a transporta încărcături peste o anumită dimensiune şi pentru a lua decizii într-un context militar.

Anduril promite că dronele vor fi invizibile şi vor putea parcurge distanţe lungi fără a ieşi la suprafaţă. De asemenea, ele vor putea fi lansate de pe nave şi din porturi şi se vor putea întoarce la acestea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici