Tribunalul internaţional pentru judecarea cazului Hariri, în Olanda

Tribunalul internaţional care îi va judeca pe presupuşii asasini ai fostului premier libanez Rafic Hariri va avea sediul în Olanda, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al ONU, Michele Montas, citat de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Tribunalul internaţional pentru judecarea cazului Hariri, în Olanda

Tribunalul internaţional pentru judecarea cazului Hariri, în Olanda

Ministrul olandez de Externe, Maxime Verhagen, declarase joi pentru postul de radio NOS, că Haga intenţionează să răspundă pozitiv la solicitarea secretarului-general ONU, Ban Ki-moon, adresată Olandei, în care acesta cerea găzduirea tribunalului Hariri în această ţară.

Tribunalul - mandatat să-i judece pe autorii asasinatului, în februarie 2005, al lui Rafic Hariri, reprezentantul clasei politice libaneze opusă dominaţiei exercitate de Siria asupra Libanului - şi-a preluat oficial atribuţiile, la 10 iunie, în urma unei rezoluţii a Consiliului de Securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici