Tribunalul Penal Internaţional a confirmat acuzaţiile aduse lui Ratko Mladici

Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie a confirmat marţi acuzaţiile aduse fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, după ce acesta din urmă a depus o cerere de achitare.

378 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Penal Internaţional a confirmat acuzaţiile aduse lui Ratko Mladici

Ratko Mladici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ratko Mladici, în vârstă de 72 de ani, este anchetat în prezent pentru rolul pe care l-a avut în războiul din Bosnia, care a avut loc între 1992 şi 1995 şi s-a soldat cu peste 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de refugiaţi. El este vizat de 11 capete de acuzare de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

"Camera a examinat probele cu atenţie şi consideră că (...), în acest stadiu al procedurii, acuzaţiile trebuie menţinute", a declarat judecătorul Alphons Orie, la Haga.

"Camera consideră că acuzatul trebuie să răspundă pentru toate acuzaţiile care se găsesc în actul de acuzare", a adăugat judecătorul.

Biroul procurorului îl acuză pe Ratko Mladici că a recurs la "epurarea etnică" a unei părţi a teritoriului Bosniei în vederea creării unui stat sârb.

El este anchetat în special pentru uciderea a aproape 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani în iulie 1995, la Srebreniţa, cel mai cumplit masacru comis în Europa după al Doilea Război Mondial.

Ratko Mladici a fost arestat în Serbia, în mai 2011, după 16 ani de căutări. Procesul său a început pe 16 mai 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici