Trilaterala România - Bulgaria - Grecia a pus la cale proiecte de transporturi, energie, comerţ şi securitate

Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia este un format foarte util de consultări, afirmă premierul Marcel Ciolacu, care se află luni la Varna (Bulgaria).

5675 afișări
Imaginea articolului Trilaterala România - Bulgaria - Grecia a pus la cale proiecte de transporturi, energie, comerţ şi securitate

Trilaterala România - Bulgaria - Grecia a pus la cale proiecte de transporturi, energie, comerţ şi securitate

„Mă aflu astăzi la Varna, la reuniunea trilaterală România - Bulgaria – Grecia, un format foarte util de consultări”, scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El afirmă că, împreună cu omologii săi, prim-ministrul Republicii Bulgaria, Nikolai Denkov, şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, discută „teme relevante pentru regiunea noastră, dar şi pe teme de actualitate ale agendei europene şi de securitate”.

„Participarea la discuţii a comisarilor europeni Adina Vălean şi Margaritis Schinas reprezintă o dovadă în plus a angajamentului Uniunii Europene de a consolida cooperarea regională şi de a sprijini proiectele majore de interconectivitate între ţările noastre”, adaugă premierul Ciolacu.

El menţionează că Trilaterala România-Bulgaria-Grecia a relansat dialogul dintre cele trei ţări în jurul unor proiecte concrete de interconectare în transporturi, energie, comerţ sau securitate.

„În prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, a prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, şi cel al Bulgariei, Nikolai Denkov, am reiterat ambiţia României de a deveni rapid stat membru al spaţiului Schengen şi de a deveni un actor economic influent în regiune. Cu această ocazie, toate cele trei state am agreat să implementăm un plan de acţiune comun pentru a avea evoluţii semnificative în cooperarea trilaterală. România poate, în parteneriat cu Bulgaria şi Grecia, să aibă o influenţă mai mare în Uniunea Europeană, promovând rolul său central în reconstrucţia Ucrainei şi dorinţa de a vedea Republica Moldova şi statele din Balcanii de Vest cât mai rapid în Uniunea Europeană”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici