Triplu agent de SPIONAJ pentru că se plictisea: Fost agent al serviciilor germane de informaţii, condamnat pentru colaborare cu CIA şi Rusia

Un fost agent al serviciilor secrete germane a fost condamnat, joi, la opt ani de închisoare pentru "înaltă trădare", întrucât a colaborat atât cu Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) cât şi cu Rusia, potrivit presei germane, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

4595 afișări
Imaginea articolului Triplu agent de SPIONAJ pentru că se plictisea: Fost agent al serviciilor germane de informaţii, condamnat pentru colaborare cu CIA şi Rusia

Triplu agent de SPIONAJ pentru că se plictisea: Fost agent al serviciilor germane de informaţii, condamnat pentru colaborare cu CIA şi Rusia (Imagine: telegraph.co.uk)

Markus Reichel, în vârstă de 32 de ani, a fost de asemenea găsit vinovat pentru "nerespectarea secretului informaţiilor" şi "corupţie" de către Curtea regională din Munchen, care a stabilit pentru acesta o pedeapsă inferioară celei de zece ani de închisoare, solicitate de Parchet.

El a recunoscut în faţa magistraţilor, potrivit Daily Mail, acuzaţiile care i-au fost aduse, mărturisind că a acceptat să lucreze şi pentru alte servicii secrete pentru că se plictisea la birou.

"La BND (serviciile germane de informaţii externe) nu mă credeau capabil de nimic. La CIA, era altceva: acolo, puteam aduce dovezi", a explicat el la jumătatea lunii noiembrie, când i s-a deschis un proces. 

Bărbatul era angajat la BND din decembrie 2007 şi primea un salariu de 1.200 de euro pe lună. Acesta ar fi transmis între mai 2008 şi jumătatea anului 2014 peste 200 de documente către CIA şi ar fi primit în schimb, cel puţin 95.000 de euro, cash, în Austria.

Documentele transmise CIA cuprindeau informaţii despre activităţile BND şi identitatea membrilor personalului însărcinat cu arhivele, secţie unde acesta işi desfăşura activitatea.

El a fost de asemenea acuzat că a transmis, în 2014, trei documente Consulatului Rusiei la Munchen, destinate unui serviciu de informaţii rusesc.

Arestarea sa, care a avut loc pe data de 2 iulie 2014, a survenit în contextul scandalului din Germania privind interceptarea telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de către serviciile americane. La scurt timp după aceea, Berlinul l-a expulzat pe şeful şefului serviciilor secrete americane pentru Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici