Trump a criticat decizia autorităţilor medicale americane de a scoate de la utilizare medicamentul pe care el l-a promovat ca tratament pentru Covid-19

Administraţia Americană pentru Produse Alimentare şi Medicamente (FDA) a revocat luni autorizaţia de folosire emisă pentru hidroxiclorochina, medicamentul utilizat împotriva malariei, şi promovat de Donald Trump ca un tratament pentru Covid-19. Preşedintele american a reacţionat imediat şi a criticat decizia, scrie Reuters.

598 afișări
Imaginea articolului Trump a criticat decizia autorităţilor medicale americane de a scoate de la utilizare medicamentul pe care el l-a promovat ca tratament pentru Covid-19

Trump a criticat decizia autorităţilor medicale americane de a scoate de la utilizare medicamentul pe care el l-a promovat ca tratament pentru Covid-19

Pe baza noilor dovezi, FDA a declarat că nu mai este rezonabil să se creadă că hidroxiclorochina şi clorochinina aferentă pot fi eficiente în tratarea bolii cauzate de noul coronavirus.

Mai mult, FDA a avertizat studiile de laborator arată că medicamentele anti-malarie interferează cu antiviralul remdesivir - singurul medicament de până acum care, potrivit studiilor clinice, s-a dovedit a avea efect împotriva Covid-19.

Decizia de a suspenda autorizaţia de folosire vine după ce mai multe studii au arătat că aceste medicamente folosite împotriva malariei, nu sunt un tratament eficient pentru a trata sau preveni Covid-19.

Clorochina este interzisă pentru utilizare în Statele Unite şi are mai multe efecte secundare. Dar FDA a emis o autorizaţie de urgenţă pentru folosirea acesteia în tratarea Covid-19, după ce unele experimente de laborator arătau că ar neutraliza noul virus.

Acest medicament a fost intens promovat în ultimele luni de preşedintele Donald Trump, care a declarat în luna martie că hidroxiclorochina în combinaţie cu antibiotic azitromicina „au şanse reale să reprezinte o schimbare majoră în istoria medicinii”.

Ulterior, el a spus că a luat medicamentele preventiv după ce două persoane care au lucrat la Casa Albă au fost diagnosticate cu COVID-19, şi i-a îndemnat şi pe alţii să-l încerce.

„l-am luat m-am simţit bine. Nu ştiu dacă a avut un efect, dar cu siguranţă nu mi-a făcut rău”, a declarat Trump, luni, după decizia FDA de retragere a autorizaţiei.

Preşedintele a mai declarat că există „rapoarte grozave” referitoare la efectele acestui medicament în Franţa, Spania şi din alte locuri. El nu a oferit nicio dovadă care să-i susţină afirmaţia şi nici nu a dat explicaţii suplimentare, scrie Reuters.

Franţa, ţara dată drept exemplu de preşedintele american a oprit deja utilizarea medicamentului pentru pacienţii cu Covid-19. De asemenea, Marea Britanie a oprit o acţiune de achiziţie a unei cantităţi importante de hidroxiclorochina după ce cercetătorii au constatat că inutil în tratarea pacienţilor cu Covid-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici