Trump i-ar fi cerut ajutorul preşedintelui chinez Xi Jinping pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 2020

  • Preşedintele Trump i-a cerut preşedintelui chinez Xi Jinping să-l ajute să câştige alegerile americane din 2020, relatează Washington Post
  • Trump i-ar fi spus lui Xi în cadrul unei cine de la summit-ul de anul trecut că creşterea achiziţiiilor agricole de către Beijing de la fermierii americani l-ar ajuta în perspectivele electorale
  • Informaţia a fost publicată într-o carte autobiografică a fostul consilier de securitate naţională, John Bolton
1003 afișări
Imaginea articolului Trump i-ar fi cerut ajutorul preşedintelui chinez Xi Jinping pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 2020

Trump i-ar fi cerut ajutorul lui preşedintelui chinez Xi Jinping pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 2020

În cadrul unei întâlniri private a celor doi desfăşurată la summit-ul G20 din iunie 2019 desfăşurat în Japonia, Xi s-ar fi plâns lui Trump de criticile pe care China le primeşte în Statele Unite, relatează BBC.

Bolton scrie într-o carte programată să fie lansată săptămâna viitoare că „Trump a crezut imediat Xi vorbeşte despre democraţi. Trump a spus aprobator că există o mare ostilitate în rândul democraţilor"

Când Xi a fost de acord să pornească discuţiile despre produsele agricole ca o prioritate, Trump l-ar fi numit „cel mai mare lider din istoria Chinei”.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Xi a apărat şi construcţia de către China a lagărelor de până la 1 milion de musulmani din regiunea Xinjiang, iar Trump a semnalat aprobarea sa, „potrivit interpretului nostru”, scrie Bolton.

Trump a reacţionat pe Twitter spunând că lucrarea este una „tendenţioasă” şi „plină de miniciuni şi poveşti false”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici