Trump spune că ar lua Hidroxiclorochina chiar dacă nu sunt suficiente dovezi că medicamentul vedetă previne sau tratează Covid-19

Preşedintele Donald Trump le-a spus reporterilor la conferinţa de presă de sâmbătă că s-ar putea să ia medicamentul hidroxiclorochina, în ciuda faptului că nu există încă sufieciente dovezi că medicamentul este eficient sau sigur pentru prevenirea sau tratarea coronavirusului.

10762 afișări
Imaginea articolului Trump spune că ar lua Hidroxiclorochina chiar dacă nu sunt suficiente dovezi că medicamentul vedetă previne sau tratează Covid-19

Trump spune că ar lua Hidroxiclorochina chiar dacă nu sunt suficiente dovezi că medicamentul vedetă previne sau tratează Covid-19

Preşedintele Donald Trump le-a spus reporterilor la conferinţa de presă de sâmbătă că s-ar putea să ia medicamentul hidroxiclorochina, în ciuda faptului că nu există încă sufieciente dovezi că medicamentul este eficient sau sigur pentru prevenirea sau tratarea coronavirusului.

El a mai spus că medicii săi nu i-au prescris încă medicamentul, dar că îi va întreba despre el. "Dacă aş decide eu… de fapt, aş putea să fac asta. S-ar putea să îl iau oricum. Va trebui să-mi întreb medicii, dar s-ar putea să-l iau oricum“, a concluzionat Trump la scurta întâlnire cu presă”.

Cel mai înalt expert al bolii infecţioase al Statelor Unite, Anthony Fauci, care este adesea prezent la informările de presă zilnice ale lui Trump, i-a avertizat pe americani că nu există dovezi că medicamentul este eficient în prevenirea sau tratarea coronavirusului, potrivit Business Insider.

El a vorbit despre un studiu mic care implică utilizarea medicamentului ca tratament şi a numit dovezile actuale „insuficiente”. Studiile clinice avansate şi controlate vor determina dacă este eficient şi sigur pentru utilizare la pacienţii cu COVID-19.

Administraţia pentru Produse Alimentare şi Medicamente (FDA) nu a aprobat încă hidroxiclorochina pentru tratarea coronavirusului. Însă avertismentele repetate ale lui Fauci nu l-au împiedicat pe Trump să facă declaraţii despre medicamentul-vedetă în mod regulat şi să îl numească drept „una dintre cele mai mari revelaţii din istoria medicinii”.

În informarea de sâmbătă, Trump a spus chiar că termenul de „revelaţie” nu este suficient de puternic. "Dacă acest medicament funcţionează, nu va fi doar o revelaţie, deoarece acesta nu este un termen suficient de puternic. Va fi ceva sublim, minunat. Va fi un cadou din cer, dacă funcţionează", a spus el.

Criticii l-au atenţionat pe Trump pentru că vorbeşte despre un tratament neprobat, care poate avea efecte secundare periculoase, printre care se numără căderea părului sau tendinţele suicidale.

Trump a fost testat negativ pentru coronavirus de două ori, iar în comentariile sale de sâmbătă păreau să sugereze că are în vedere utilizarea hidroxiclorochinelor pentru utilizare preventivă.

Stocurile de Hidroxiclorochina au scăzut în America în ultimele săptămâni din cauza cererii foarte mari, afectând în primul rând pacienţii care îl folosesc pentru a trata boli precum lupusul sau artrita reumatoidă.

(Hidroxi)Clorochina a fost folosită aproximativ 70 de ani pentru a trata malaria, afecţiunile reumatice şi alte afecţiuni. Acum, utilizarea sa potenţială în lupta împotriva coronavirusului a devenit o sursă de speranţă pentru mulţi, în urma rezultatelor încurajatoare ale unor studii clinice efectuate mai întâi în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici