Trump spune că informările către presă „nu merită efortul”, după ce a fost criticat pentru sugestia ca oamenii să-şi injecteze dezinfectante

Preşedintele Donald Trump nu a mai ieşit, sâmbătă seară, la declaraţii după ce consilierii lui l-ar fi avertizat că acele informări îi afectează campania electorală.

3057 afișări
Imaginea articolului Trump spune că informările către presă „nu merită efortul”, după ce a fost criticat pentru sugestia ca oamenii să-şi injecteze dezinfectante

Trump spune că informările către presă „nu merită efortul”, după ce a fost criticat pentru sugestia ca oamenii să-şi injecteze dezinfectante

După mai mult de o lună, în care preşedintele american Donald Trump a ţinut conferinţe de presă aproape zilnic despre criza generată de coronavirus, liderul de la Casa Albă a decis ca sâmbătă să nu mai facă declaraţii. Consilierii acestuia l-ar fi avertizat că aceste apariţii îi dăunează campaniei electorale, potrivit The Guardian.

Donald Trump a scris pe Twitter că aceste informări „nu merită timpul şi efortul”. Mesajul de pe reţeaua socială a fost trimis sâmbătă, la ora la care de obicei se adresa jurnaliştilor.

„Care e scopul de a avea conferinţe de presă la Casa Albă când media pune doar întrebări ostile şi apoi refuză să spună adevărul sau faptele exacte”, a scris acesta. „Au rating record, iar americanii nu primesc nimic decât ştiri false. Nu merită timpul şi efortul”.

 

 

În ultimele săptămâni, Trump a vorbit în informările de presă despre diverse metode controversate de a trata Covid-19, care nu s-au dovedit utile. 

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a avertizat, în urmă cu o zi, asupra riscurilor unor probleme cardiace în cazul pacienţilor care ar utiliza două tratamente antimalarie recomandate în mod controversat de preşedintele Donald Trump contra Covid-19. Este vorba despre  hidroxiclorochina şi clorochina, care eventual în combinaţie cu azitromicină, ar putea genera aritmie cardiacă la unii pacienţi.

Trump a sugerat, în urmă cu câteva zile, ca americanii să îşi injecteze dezinfectat ca tratament împotriva coronavirusului. El a revenit ulterior şi a spus că a fost sarcastic „pentru a vedea ce se întâmplă”.

Foto: Profimedia


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Drama mamelor care nu îşi pot ţine în braţe bebeluşii. Suferinţa femeilor care nasc la Timişoara

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici