Trump, taxat dur după ce a propus tratamentul cu dezinfectant pentru COVID-19: „Nu pot să cred că ăsta ocupă cea mai înaltă funcţie în stat”

  • Medicii au reacţionat dur la propunerea lui Donald Trump cu privire la injectarea de dezinfectant sau folosirea razelor UV, pentru tratarea COVID-19
  • Briefing-urile lui Trump pun în pericol sănătatea oamenilor, a declarat un profesor de la Universiatea din California
1566 afișări
Imaginea articolului Trump, taxat dur după ce a propus tratamentul cu dezinfectant pentru COVID-19: „Nu pot să cred că ăsta ocupă cea mai înaltă funcţie în stat”

Trump, taxat dur după ce a propus tratamentul cu dezinfectant pentru COVID-19: „Nu pot să cred. Imbecilul ăsta ocupă cea mai înaltă funcţie în stat”

Câţiva medici au reacţionat dur la propunerea lui Donald Trump cu privire la injectarea de dezinfectant sau folosirea razelor UV, pentru tratarea COVID-19, scrie dailymail.com.

Robert Reich, profesor la Universitatea din California, a scris pe Twitter: „Briefing-urile lui Trump pun în pericol sănătatea oamenilor. Ascultaţi experţii şi, vă rog, nu beţi dezinfectant”.

Walter Shaub, fost director al Biroului de Etică Guvernamentală, a spus: „Nu pot să înţeleg cum de un imbecil ca ăsta deţine cea mai înaltă funcţie în stat şi că există oameni îndeajuns de proşti încât să creadă că totul e în regulă. Nu pot să cred că în anul 2020 trebuie să previi lumea că dacă îl ascultă pe preşedinte şi îşi injectează dezinfectant ar putea să moară”.

Anterior, Donald Trump a sugerat că ar trebui realizate studii pentru a se verifica dacă infecţia cu coronavirus ar putea fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant, scrie bbc.co.uk.
Acesta a propus totodată ca pacienţii să fie iradiaţi cu raze ultraviolete, idee ce a fost deja respinsă de un reprezentant al sistemului medical din SUA, într-un briefing.

Joi, în timpul conferinţei de presă pe tema coronavirusului, un oficial al administraţiei Trump a prezentat rezultatele unui studiu guvernamental potrivit cărora virusul ar fi slăbit odată ce a fost expus la lumina soarelui şi la căldură.
Potrivit aceluiaşi studiu, dezinfectantul ar putea anihila virusul prezent în salivă, în cinci minute. Acelaşi efect l-ar avea alcoolul izopropilic, ce ar acţiona chiar mai rapid.

Comentând rezultatele studiului, Donald Trump a spus: „Deci, înţeleg că dezinfectantul omoară bacilul într-un minut. Un singur minut. N-am putea face un studiu pentru a vedea dacă injecţiile cu dezinfectant au acelaşi efect? Ar fi interesant!”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici