Trupul neînsufleţit al lui Lech Kaczynski va fi transportat cu un avion militar la Cracovia - VIDEO

Trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez Lech va fi transportat la Cracovia duminică dimineaţă, cu un avion militar, a declarat, sâmbătă, un reprezentant al Preşedinţiei.

19 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Lech Kaczynski va fi transportat cu un avion militar la Cracovia - VIDEO

Trupul neînsufleţit al lui Lech Kaczynski va fi transportat cu un avion militar la Cracovia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sicriele vor fi transportate cu un avion. Nu există nici o restricţie pentru avioanele militare care zboară la o altitudine mai mică de 5.000 de metri", deşi spaţiul aerian polonez este închis din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, a declarat Jacek Sasin, director adjunct al administraţiei prezidenţiale.

El a precizat că, după slujba funerară de la catedrala Sf. Ioan din Varşovia, programată pentru sâmbătă, la ora locală 18.00 (19.00, ora României), sicriele lui Lech Kaczynski şi al soţiei sale vor rămâne la Varşovia în cursul nopţii.

Plecarea avionului este programată pentru duminică dimineaţă, la ora 7.00 (8.00, ora României), a adăugat Sasin.

Suspendarea traficului aerian în cea mai mare parte a Europei şi închiderea spaţiului aerian polonez pun sub semnul întrebării participarea la funeralii a numeroaselor delegaţii străine care şi-au anunţat intenţia de a asista la ceremonia de duminică de la Cracovia.

Avionul preşedintelui Lech Kaczynski s-a prăbuşit, în data de 10 aprilie, în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, toate cele 96 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa în accident. Delegaţia, din care făceau parte şi soţia preşedintelui şi numeroşi demnitari, urma să participe la comemorarea victimelor masacrului de la Katyn, unde poliţia politică sovietică a ucis peste 20.000 de ofiţeri polonezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici