Trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela, expus la Pretoria. Numeroase personalităţi îi aduc un ultim omagiu fostului preşedinte sud-african - FOTO

Personalităţi străine şi sud-africane au defilat, miercuri dimineaţă, la Pretoria, în faţa sicriului deschis al fostului preşedinte Nelson Mandela, pentru a-i aduce un ultim omagiu omului care a eliberat Africa de Sud de regimul rasist al apartheidului.

379 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela, expus la Pretoria. Numeroase personalităţi îi aduc un ultim omagiu fostului preşedinte sud-african - FOTO

Trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela, expus la Pretoria. Numeroase personalităţi îi aduc un ultim omagiu fostului preşedinte sud-african (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul Bono, preşedintele zimbabwian Robert Mugabe, fostul preşedinte american Bill Clinton şi predecesorul lui Nelson Mandela la Preşedinţia Africii de Sud, Frederik W. De Klerk, au fost printre primele personalităţi care au venit la sediul Guvernului pentru a-şi lua adio de la fostul preşedinte sud-african. Ei au fost întâmpinaţi de Mandla Mandela, cel mai mare nepot al fostului preşedinte.

Capacul de sticlă al sicriului, acoperit cu drapelul sud-african, a fost tras până la jumătate, astfel încât să poată rămâne la vedere pieptul şi capul defunctului. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu se pot apropia până la un metru sau doi de sicriu, a constatat un fotograf al AFP.

După personalităţi, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mandela putea fi vizitat, începând cu ora locală 12.00 (12.00, ora României), de oameni obişnuiţi.

Sicriul a fost depus într-un amfiteatru în aer liber, pe o platformă de lemn ornată cu flori.

Fotografierea a fost interzisă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici