Prima pagină » Știri externe » Tulsi Gabbard și conspirația anti-Trump: Documentele declasificate nu-i susțin teoria însă arată interferența Rusiei

Tulsi Gabbard și conspirația anti-Trump: Documentele declasificate nu-i susțin teoria însă arată interferența Rusiei

Directorul Serviciului Național de Informații, Tulsi Gabbard, a declasificat luna aceasta materiale care, potrivit ei, dovedesc o „conspirație” a administrației Obama din 2016, menită să politizeze serviciile de informații americane pentru a pune la îndoială legitimitatea victoria lui Donald Trump.
Tulsi Gabbard și conspirația anti-Trump: Documentele declasificate nu-i susțin teoria însă arată interferența Rusiei
Sursa foto: captură X

Ca dovadă, Gabbard a citat e-mailuri recent declasificate ale oficialilor administrației Obama și un raport clasificat al Camerei Reprezentanților vechi de cinci ani, în speranța de a submina concluzia comunității de informații potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin dorea să-l susțină pe Trump și să o denigreze pe adversara sa democrată Hillary Clinton, scrie AP.

Activitățile Rusiei în timpul alegerilor din 2016 rămân unele dintre cele mai analizate evenimente din istoria recentă. Campania Kremlinului și răspunsul ulterior al guvernului american au făcut obiectul a cel puțin cinci anchete majore conduse de comisia de informații a Camerei Reprezentanților și Senatului, condusă de republicani, de doi consilieri speciali ai Departamentului Justiției și de inspectorul general al departamentului.

Aceste anchete au concluzionat – sau au acceptat concluzia – că Rusia s-a angajat într-o campanie de interferență în alegeri prin utilizarea rețelelor sociale și a materialelor piratate.

Ancheta condusă de Camera Reprezentanților, realizată de aliații lui Trump, a confirmat, de asemenea, că Rusia a derulat o campanie de interferență în alegeri, dar a afirmat că scopul acesteia era să semene haos în SUA, mai degrabă decât să-l favorizeze pe Trump. Mai multe dintre rapoarte critică acțiunile oficialilor administrației Obama, în special ale FBI, dar nu contestă concluziile fundamentale potrivit cărora Moscova a încercat să interfereze în alegeri.