Turcia a majorat salariul minim cu 49%, acest lucru a dus la scăderea lirei şi a pieţelor bursiere

Guvernul a majorat salariul minim la 578 de dolari (17.000 de lire turceşti) pentru a uşura costul vieţii, dar economiştii avertizează că problema inflaţiei se va accentua, scrie Bloomberg.

2149 afișări
Imaginea articolului Turcia a majorat salariul minim cu 49%, acest lucru a dus la scăderea lirei şi a pieţelor bursiere

Turcia a majorat salariul minim cu 49%, acest lucru a dus la scăderea lirei şi a pieţelor bursiere

Aceasta se află la limita superioară a intervalului de 40%-50% despre care Goldman Sachs Group Inc. şi Morgan Stanley au spus că ar putea determina banca centrală să înăsprească şi mai mult politica monetară.

Lira a scăzut cu 0,2% şi s-a tranzacţionat la 29,4509 pentru un dolar american. Moneda a pierdut 36,5% în raport cu dolarul în acest an, fiind a doua cea mai slabă monedă monitorizată de Bloomberg, după peso-ul Argentinian.

„Vedem o cerere suplimentară din partea companiilor înainte de sfârşitul anului şi, de asemenea, un oarecare apetit de acoperire a riscurilor pe piaţă astăzi. Creşterea peste aşteptări a salariului minim va crea, de asemenea, o presiune inflaţionistă”, a declarat a declarat Onur Ilgen, şeful Trezoreriei la MUFG Bank Turkey.

Decizia privind salariul minim a fost urmărită îndeaproape de agenţiile de rating de credit şi de investitorii care căutau indicii privind evoluţia economiei, după ce aceasta a trecut la politici mai ortodoxe în urma alegerilor din luna mai. Salariul minim reprezintă salariul de bază pentru mai mult de o treime din forţa de muncă a ţării şi serveşte drept referinţă pentru alte acorduri salariale, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici