Turistul care şi-a scrijelit numele pe Colosseum a fost identificat şi ar putea ajunge la închisoare

Turistul care, săptămâna aceasta, ar fi scrijelit "Ivan+Hayley 23" pe un perete de cărămidă al uneia dintre cele mai preţioase clădiri din lume, a fost identificat, potrivit ministrului italian al culturii.

808 afișări
Imaginea articolului Turistul care şi-a scrijelit numele pe Colosseum a fost identificat şi ar putea ajunge la închisoare

Sursa foto: Twitter

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a scris joi pe Twitter despre carabinieri, o forţă de poliţie militară, că au "identificat persoana presupusă a fi responsabilă pentru actul necivilizat şi absurd comis la Colosseum".
 
"Un act care i-a jignit pe toţi cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, a monumentelor şi a istoriei", a adăugat el.
 
Postarea sa a confirmat că "Ivan şi Hayley" sunt considerate a fi numele turistului şi al iubitei sale, care a fost filmat în timp ce scrijelea numele.
 
Într-o a doua postare, Sangiuliano a sugerat că acest caz va ajunge la proces.
 
"Sper că justiţia îşi va urma cursul, aplicând riguros legea", a scris el. "Dacă se va ajunge la proces, Ministerul Culturii se va prezenta ca reclamant".
 
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă de cel puţin 15.000 de euro sau până la cinci ani de închisoare, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa.
 
Filiala Piazza Venezia a carabinierilor a dat o declaraţie pentru CNN în care a confirmat că suspectul a fost depistat, iar cuplul se crede că este din Marea Britanie.
 
Poliţia "a identificat suspectul principal prin intermediul investigaţiilor şi al comparaţiilor fotografice", au scris aceştia. "Carabinierii au confirmat că este vorba despre un cuplu, un bărbat şi o femeie, rezidenţi în Anglia. Trebuie remarcat faptul că procedurile se află în stadiul de anchetă preliminară, astfel încât suspectul trebuie considerat nevinovat până la orice decizie finală a instanţei".
 
Sangiuliano a adăugat într-o declaraţie că un proiect de lege al guvernului care "îi va face pe cei care ne ultragiază patrimoniul să răspundă personal pentru asta" trece în prezent prin parlament. Proiectul de lege i-ar face responsabili pe vandali "inclusiv în ceea ce priveşte bunurile", a spus el.
 
"Cei care provoacă daune trebuie să plătească".
 
Turiştii care vandalizează Colosseumul nu este, din păcate, nimic nou. În 2020, un turist irlandez a fost reclamat la poliţie pentru că şi-ar fi scrijelit iniţialele pe un perete.
 
În august anul trecut, un cuplu de americani a fost prins scrijelindu-şi iniţialele în Arcul lui Augustus, un monument vechi de 2.000 de ani de lângă Colosseum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici