Twitter va notifica utilizatorii care au fost expuşi propagandei ruse în timpul alegerilor din 2016

Reprezentanţi ai companiei Twitter, care analizează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, au transmis sâmbătă că vor notifica o parte a utilizatorilor care au fost expuşi materialelor de propagandă ruseşti în timpul campaniei, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

272 afișări
Imaginea articolului Twitter va notifica utilizatorii care au fost expuşi propagandei ruse în timpul alegerilor din 2016

Twitter va notifica utilizatorii care au fost expuşi propagandei ruse în timpul alegerilor din 2016

Twitter a anunţat că va trimite emailuri către peste 650.000 de utilizatori ai reţelei de socializare din SUA care au urmărit, distribuit sau reacţionat la postări asociate cu o agenţie rusă, suspectată că se ocupă cu răspândirea materialelor propagandistice.

Agenţia de Cercetare pe Internet este o companie din Rusia care, potrivit mai multor oficiali americani, se ocupă cu răspândirea materialelor propagandistice favorabile Rusiei, folosind conturi false pe reţelele de socializare.

Compania Twitter a anunţat că a suspendat conturile folosite pentru răspândirea informaţiilor propagandistice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici