Tzipi Livni exclude posibilitatea de a deţine funcţia de premier al Israelului

Fostul ministru israelian al Justiţiei Tzipi Livni a exclus posibilitatea de a fi prim-ministru în cazul în care alianţa politică Uniunea Sionistă va câştiga alegerile parlamentare din Israel, care se vor desfăşura marţi, relatează Associated Press.

197 afișări
Imaginea articolului Tzipi Livni exclude posibilitatea de a deţine funcţia de premier al Israelului

Tzipi Livni exclude posibilitatea de a deţine funcţia de premier al Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Hatnuah (centru-stânga), condus de Tzipi Livni, a alcătuit cu Partidul Muncii (stânga), condus de Isaac Herzog, coaliţia Uniunea Sionistă (centru-stânga). În cadrul acordului electoral, Tzipi şi Herzog stabiliseră să deţină funcţia de prim-ministru prin rotaţie dacă vor reuşi să formeze viitorul guvern învingând formaţiunea Likud (dreapta), condusă de primul-ministru Benjamin Netanyahu.

Însă, în contextul în care forţele de centru-stânga par deja să aibă un uşor avans în sondajele de opinie, deputatul Shelly Yacimovich a declarat că Tzipi Livni a renunţat la ideea de a fi prim-ministru, lăsându-i această şansă lui Isaac Herzog.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Uniunea Sionistă (centru-stânga) este creditată cu 24-25 de locuri în Knessetul de 120 de locuri, în timp ce partidul Likud ar urma să obţină 21-22 de locuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici