Uciderea deputatului conservator David Amess, calificată drept act terorist

Poliţia britanică a calificat drept act terorist uciderea deputatului conservator David Amess.

1436 afișări
Imaginea articolului Uciderea deputatului conservator David Amess, calificată drept act terorist

Sursa foto: profimedia

Poliţia britanică susţine că uciderea deputatului conservator David Amess are o potenţială motivaţie teroristă.

„Primele elemente ale anchetei au relevat o potenţială matrice legată de extremismul islamic", a anunţat poliţia într-un comunicat.

Sir David Amess, parlamentarul conservator britanic a fost înjunghiat de un individ, vineri, în regiunea Essex şi a murit la spital în urma rănilor suferite, conform BBC News.

„Un bărbat a fost arestat în urma unui incident produs în Leigh-on-Sea", a transmis Poliţia din Essex.

„Sir David a fost un om mare, un mare prieten, un parlamentar extraordinar, ucis în timp ce îşi exercita îndatoririle democratice", a reacţionat Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii.

„Cel mai grav aspect al violenţei este lipsa de umanitate. Fură bucuria lumii şi îi poate lua dintre noi pe cei pe care îi iubim cel mai mult", a afirmat, la rândul său, Rishi Sunak, ministrul britanic de Finanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici