Ucraina anunţă că a doborât trei bombardiere ruseşti Suhoi 34, în Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski şi oficialii au anunţat că forţele armate ucrainene au doborât trei avioane de vânătoare-bombardiere ruseşti de tip Suhoi 34, în Herson. Armata rusă nu a făcut nicio menţiune despre incident, însă bloggerii militari ruşi au recunoscut pierderea.

1323 afișări
Imaginea articolului Ucraina anunţă că a doborât trei bombardiere ruseşti Suhoi 34, în Herson

Ucraina anunţă că a doborât trei bombardiere ruseşti Suhoi 34, în Herson (Sursa foto: AP / Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Yuri Ihnat, a descris acţiunea drept o „operaţie planificată genial”, potrivit Reuters.

Comandantul forţelor aeriene ucrainene, generalul Mykola Oleshchuk , a scris pe aplicaţia Telegram: În sectorul sudic – minus trei vânătoare-bombardiere ruseşti Su-34!

Reuters nu a putut confirma în mod independent rapoartele.

Zelenski, în discursul său video de noapte, a lăudat unitatea antiaeriană din regiunea Odesa pentru că a doborât avioanele în regiunea Herson.

Regiunea a fost ocupată în primele zile ale invaziei Moscovei din februarie 2022. Forţele ucrainene au căutat să recâştige teritoriul şi în noiembrie au stabilit poziţii pe malul estic al râului Nipro în Herson.

Eurasia Daily, un jurnal din Rusia, a transmis că relatarea ucrainenilor este plauzibilă.

Kievul ar fi putut lansa rachete Patriot, care au o rază de acţiune de până la 160 km (100 mile) împotriva ţintelor de mare altitudine, de pe partea de vest a râului Nipro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici