Ucraina: Armata rusă a intervenit la un protest dintr-un oraş care găzduieşte o centrală nucleară

Agenţia nucleară de stat din Ucraina afirmă că trupele ruse au deschis focul la un miting pro-Ucraina al locuitorilor din Enerhodar, un oraş din sudul ţării unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, scrie BBC.

903 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Armata rusă a intervenit la un protest dintr-un oraş care găzduieşte o centrală nucleară

Ucraina: Armata rusă a intervenit la un protest dintr-un oraş care găzduieşte o centrală nucleară

Agenţia Energoatom a postat o înregistrare video pe serviciul de mesagerie Telegram, care arată explozii - aparent focuri de mortier - într-o piaţă unde se adunase mulţimea.

Forţele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare Zaporizhzhia din Enerhodar la 4 martie.

Energoatom precizează: "În această dimineaţă, locuitorii oraşului s-au adunat pentru un miting paşnic în sprijinul Ucrainei. Ei au cântat imnul şi au vorbit unii cu alţii... în timp ce locuitorii din Enerhodar au început să se disperseze, au sosit dubele poliţiei şi invadatorii au început să aresteze localnicii”.

"În câteva minute, oraşul a fost zguduit de sunetele exploziilor şi de bombardamentele masive. Locuitorii îngroziţi au început să fugă", se arată în declaraţie. Patru persoane au fost raportate ca fiind rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici